Συντέλεια (*) Διήγημα short fiction

Άκουγες ριπές να ξεσκίζουν τον πυκνό αέρα. Μπόχα και πόνος και λάσπη και αίμα. Άνθρωποι πεινασμένοι και άνθρωποι με εξουσία. Άνθρωποι με τα οστά των πλευρών τους ανάγλυφα και άνθρωποι φορτωμένοι με όπλα, κάθε λογής όπλα…περισσότερο ανάγλυφα. Έβλεπες παιδιά να σφάζουν με κοφτερά μαχαίρια μικρότερα παιδιά για ένα ξερό κομμάτι ψωμί, έβλεπες αδέλφια να ορμάνε με βία, βγάζοντας ακόμη και τα μάτια τους με τα τεράστια, γαμψά νύχια, ψάχνοντας για λίγα ψίχουλα βουτηγμένα στο βρώμικο χώμα.

Λένε πως ο άνθρωπος, ο πραγματικός του χαρακτήρας, φαίνεται όταν του παρέχεις εξουσία και όταν πεινάει, όταν κρίνεται η επιβίωσή του. Και εμείς είχαμε ακόμη εξουσία. Την εξουσία του «εαυτού», εγώ και εσύ δεν είχαμε χάσει τα λογικά μας…ακόμη. Εγώ και εσύ πεινούσαμε, πεθαίναμε κυριολεκτικά κάθε λεπτό που περνούσε, άφαγοι για μέρες. Και όμως δεν είχαμε τη δύναμη ή την αδυναμία να διεκδικήσουμε μέσα στα πλήθη την τροφή με κάθε κόστος, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας.

Ίσως γι’ αυτό κανείς δεν ασχολούταν με εμάς, ίσως γι’ αυτό μας προσπερνούσαν, όσο ακόμα τα ένστικτά τους δεν τους καθοδηγούσαν στο να φάνε εμάς τους ίδιους. Σου άπλωσα το σκελετωμένο μου χέρι, το έπιασες σφιχτά, τανάλια σωτηρίας. Κρυφτήκαμε σε μια σπηλιά και ενώσαμε τα παγωμένα, ετοιμοθάνατα κορμιά μας. Και ξέρεις, ήταν για λίγο ζεστά, για λίγο ήταν όλα όπως πρώτα.

Advertisements

1 Comment

  1. Οι περισσότεροι πολεμούν το μαυρο με μαυρο, Χάρη. Υπάρχουν ομως και καποιοι λιγοι, που στην μαυρίλα παλευουν και βρίσκουν την αφορμή για το ακριβώς αντίθετο, μια λευκή σελίδα ανάσας όπου και γράφουντην δική τους προσωπική ιστορια…ένα προκειμένω, στο διηγημά σου μια ιστορια αγάπης για την ανθρώπινη ψυχή γενικά, το ανθρώπινο σώμα, αλλα και ισως ενος μελλοντικού έρωτα σε μια τόσο δύσκολη χρονικά και υπαρξιακά στιγμη…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s