Οι λίγοι (*) Σκέψεις

Οι πολλοί: η επιβεβαίωση, η δόξα, η αποδοχή, ο ελάχιστος χρόνος επένδυσης, η παθολογία πίσω απ’ την ανάγκη, η ανάγκη, ο κατακερματισμός, τα κομμάτια, πολλά κομμάτια, η μοναξιά. Οι λιγότεροι: οι γνωστοί, οι παρέες, τα γέλια, τα ταξίδια, οι αναμνήσεις, οι αλλαγές, οι ζήλιες, οι ανταγωνισμοί, τα προβλήματα, η επικοινωνία που χάνεται, που προσπαθεί να κρατηθεί, αλλά ξερεις «η καθημερινότητα μωρέ», η πιθανή έλλειψή της που πονάει. Οι λίγοι: οι απαραίτητοι και σημαντικοί, οι φίλοι, ο έρωτας, η οικογένεια, τα στηρίγματα, οι μοναδικοί, οι απαράλλαχτοι, η αγκαλιά, η ουσία, το βλέμμα κατανόησης, η κατανόηση, ο χρόνος που μπορεί να επενδυθεί, ο χρόνος που δικαιούνται, ο χρόνος και η αγάπη που δικαιούσαι. Τι επιλέγεις;

Advertisements
Κατηγορίες:

5 Comments

 1. Τι να επιλέξεις Χάρη μου, μπορείς;
  Και οι πολλοί, οι λιγότεροι και οι λίγοι είναι η ζωή, αν τα διαχωρίσεις και αρνηθείς κάποια μήπως αρνείσαι τη ζωή… λέω τώρα! 😉
  Το μόνο σίγουρο είναι η αγάπη και είναι ανάγκη όλων, όπως η στέγη και η τροφή…

  ΑΦιλιά καρδιάς! ❤

  1. Υπάρχει η ζωή και υπάρχει η ποιοτική ζωή, μαγισσούλα μου. Κάθε επιλογή μας έχει τα κόστη της, κάθε άρνηση σε κάτι είναι μια αποδοχή σε κάτι άλλο (λέω και γω τώρα, χεχε). Πάντως με απλά μαθηματικά, στους πολλούς αντιστοιχεί λιγότερος χρόνος όταν υπάρχουν όλοι στη ζωή μας και δυστυχώς καμιά φορά η ποσότητα είναι ανάλογη της ποιότητας. Ένας γονιός υπερκοινωνικος που βλέπει ελάχιστα το παιδί του δεν αρνείται τον χρόνο που του αντιστοιχεί; Τα φιλιά μου, Μαγισσούλα.

 2. Για μένα στην παρούσα φάση ισχύει το λίγοι και «καλοί». Αλλά νομίζω πως όλα είναι σχετικά.
  Για παράδειγμα, πλέον οι πολλοί με εξαντλούν, μου ρουφάνε όλη την ενέργεια. Προτιμώ την ποιότητα από την ποσότητα, όπως λες (χωρίς πάντα η ποσότητα να σημαίνει έλλειψη ποιότητας). Φυσικά δεν ισχύει για όλους αυτό. Αντίθετα, τη δεκαετία πριν από τα πρώτα -άντα, οι πολλοί ήταν πηγή ενέργειας για μένα κι ένιωθα γεμάτη κι ευτυχισμένη μ’ αυτό.
  Ίσως τελικά πρέπει να περάσουμε από όλα αυτά τα στάδια για να καταλήξουμε στους λίγους ή σε ό,τι μας εκφράζει περισσότερο, τέλος πάντων. Αλλά υπό αυτήν την έννοια, ούτε οι πολλοί ούτε οι λιγότεροι είναι «μεμπτοί». Τώρα το πώς ισορροπούμε το «παίρνω» και το «δίνω» μέσα σε όλο αυτό, είναι άλλη κουβέντα. (Συγγνώμη για το μεγάλο σχόλιο)

  1. Ίσα ίσα τα μεγάλα σχόλια, όταν είναι ουσιαστικά, είναι περισσότερο εποικοδομητικά. Τίποτα δεν είναι μεμπτό, τίποτα σωστό και λάθος, όταν κάτι είναι λειτουργικό για κάποιον άλλο και όχι για τον ίδιο. Απλά σκέφτομαι πόσο χρόνο θα μπορούσαμε να επενδύσουμε όχι μόνο στους λίγους αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Ο χρόνος δεν είναι κριτήριο όταν δεν είναι ποιοτικός, ωστόσο είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μάθεις καλύτερα καποιον, να μοιραστείς περισσότερες κοινές αναφορές και εικόνες. Καλή μας μέρα!

 3. Να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες της στιγμής καμιά φορά και να μην παραμελούμε συχνά τον εαυτό μας, ώστε να προσφέρουμε και να δεχόμαστε ποιοτικά τον χρόνο που ανταλλάσσουμε με αυτούς που επιθυμούμε. Καμιά φορά Χάρη, οι λίγοι απλά τυχαίνει να βρίσκονται σε άλλη φάση (πνευματική, γεωγραφική κλπ. π.χ.)και κάποιος τυχαίος -θα λέγαμε- επειδή δεν σε ξέρει όπως νομίζουν (πολλές φορές) ότι σε ξέρουν οι λίγοι (γιατί μερικές φορές κάποιοι από αυτούς έχουν σκαλώσει κι εγκλωβιστεί σε μία παλιά εικόνα του εαυτού σου), διακρίνει με πιο καθαρό μάτι κάτι ανεπαίσθητο που εσύ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν μπορούσες να ονοματίσεις. Έχουμε ανάγκη λίγο από όλες τις «κατηγορίες» κι όλες τις διαστάσεις της ζωής, αλλά έγκειται στον καθένα το πώς επιθυμεί να τις ιεραρχήσει.

  Χαίρομαι που διαβάζω ξανά την γραφή σου. Μου άρεσε πολύ ο απλός σου τρόπος 😀

  Καλό σου βράδυ! ❤

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s